Automotive Air Conditioning Information Forum (Archives)

Provided by www.ACkits.com

We've updated our forums!
Click here to visit the new forum

Archive Home

Search Auto AC Forum Archives

Ignorant 4Runner needs help diagnosing problem

kurt franz on Tue June 19, 2012 1:49 PM User is offline

Year: 1994
Make: Toyota
Model: 4Runner
Engine Size: 3.0
Refrigerant Type: 134a
Country of Origin: United States

Hello
Here is my dilemma. I had the system topped off and it blew cold for about 2 days. After that it would intermittently blow some cold air, but never as cold as it should be. Some times it will not blow any cold air, some times it will blow "decently" cold air for 15 -20 minutes or so and then it quits working and blows warm air again.

I do notice that there is a low kind of roar noise coming from the engine compartment when it decides to quit working.

I am wondering if this is definitely a leak, or possibly another issue with an electrical switch or something.

Regardless, I am ignorant and would appreciate any advice or steering in the right direction. I assume that the first thing I need to do is check the low and hi side pressure. And not to add any stop leak or anything

thanks
Joe

TRB on Tue June 19, 2012 6:38 PM User is offlineView users profile

Pressures - Visual inspection for leaks - Any oily areas should be checked with soap and water ( bubbles). Noise form compressor is not a good sign. Also check to see that the fan is locking up correctly. There are a few other things to check also. But those are some places to start.

-------------------------

When considering your next auto A/C purchase, please consider the site that supports you: ACkits.com
Contact: ACKits.com

Back to Automotive Air Conditioning Procedures, Tips and FAQ.

We've updated our forums!
Click here to visit the new forum

Archive Home

Copyright © 2016 Arizona Mobile Air Inc.