Automotive Air Conditioning Information Forum (Archives)

Provided by

We've updated our forums!
Click here to visit the new forum

Archive Home

Search Auto AC Forum Archives

Chevy aveo ac issues..

Dgeorge on Sun July 05, 2015 5:44 PM User is offline

Year: 2009
Make: Cevy
Model: Aveo LT
Engine Size: 1.6
Ambient Temp: 88
Pressure Low: 100 psi
Pressure High: 140 psi
Country of Origin: United States

Car isn't blowing cold air. The compressor works. I brought it to a Mr tire and they said I had a blockage in the system. They said they would have to replace the expansion valve and possibly the condenser and accumulator. For my car the accumaltor is attached to the condenser. The cost was fixing to be around $800. I decided to do it with my uncle to save money. We ordered the new parts (expansion valve, condenser and accumulator) installed them both. Vacuumed the system out. And charged it. High end and low end are holding pressure. Everything is looking like it's right. Yet it's still blowing out warm air and not cold. Any suggestions would be helpful thank you

TRB on Sun July 05, 2015 6:22 PM User is offlineView users profile

With a variable displacement compressor and equal pressures. I think you just wasted a lot of time and money. I would see what color red or orange control valve you have in the compressor and replace it.


When considering your next auto A/C purchase, please consider the site that supports you:

Back to Automotive Air Conditioning Forum

We've updated our forums!
Click here to visit the new forum

Archive Home

Copyright © 2016 Arizona Mobile Air Inc.