Automotive Air Conditioning Information Forum (Archives)

Provided by www.ACkits.com

We've updated our forums!
Click here to visit the new forum

Archive Home

Search Auto AC Forum Archives

cool evap warm air

bigfun27 on Sun July 31, 2011 11:49 AM User is offline

Year: 1992
Make: Allegro Bay
Engine Size: 454
Refrigerant Type: r12
Ambient Temp: 107
Pressure Low: 28-30
Pressure High: 230-250
Country of Origin: United States

1992 Allegro Bay motorhome.



40 degrees at evaporator outlet tube

79 degree air at vents

I checked the vacuum control doors and everything works fine.

Even unhooked them to operate manually and no change

Seems like it should blow colder than it is.

Hopefully the problem isn't inside the ac box because it is not easily serviceable.

Any suggestions appreciated.

70monte on Sun July 31, 2011 1:30 PM User is offline

I'm having the same problem on a 2000 S10 I'm working on. I have not fixed it yet but I think I may know what the problem is.

I discovered yesterday that the control for the hot/cold on the control panel is electrically operated instead of vacuum like the other controls. I now have to pull the electric actuator and see if it's broken. I found out these electric actuators are a known problem on this truck. I also thought that everything with the control panel was vacuum operated which was not the case.

You might check the back of your control panel to verify what type of control the hot/cold knob or lever uses. It sounds like a blend door issue. Good luck.

Wayne

Back to Automotive Air Conditioning Forum

We've updated our forums!
Click here to visit the new forum

Archive Home

Copyright © 2016 Arizona Mobile Air Inc.